Прокурорами Черкаської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно жителя Звенигородського району за ч. 1 ст. 309, ч. 2 ст. 310 КК України (незаконне придбання та зберігання без мети збуту особливо небезпечного наркотичного засобу та незаконний посів і незаконне вирощування конопель).

Про це інформує ресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, за даними досудового розслідування в ході обшуку домоволодіння вказаної особи виявлено 58 рослин конопель, які обвинувачений посіяв і вирощував у металевих ємностях з метою доведення їх до стадії дозрівання для подальшого виготовлення особливо небезпечного наркотичного засобу – канабісу для власного вживання.

Також за місцем свого проживання обвинувачений зберігав особливо небезпечний наркотичний засіб, обіг якого заборонено – канабіс, загальною масою 8,9 г.

Указані злочини викрито працівниками обласної прокуратури спільно з Управлінням стратегічних розслідувань в Черкаській області ДСР Національної поліції України та слідчим управлінням ГУНП в Черкаській області.

Санкцією ч. 1 ст. 309 КК України передбачено покарання у вигляді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років; санкцією ч. 2 ст. 310 КК України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.