17 серпня із заявою про незаконне заволодіння мотоцикла Futong до Уманського районного управління поліції звернувся 31-річний житель села Краснопілка. Чоловік розказав, що упродовж останніх двох місяців четверо уманчан погрожували йому та вимагали кошти у сумі 500 доларів США. Коли потерпілий грошей не дав, вони забрали у нього мотоцикл.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом).

Поліцейські провели санкціонований обшук у домоволодінні одного із фігурантів. 36-річний уманчанин зізнався, що мотоцикл знаходився у нього, але він віддав транспортний засіб на ремонт.

Окрім того, у помешканні чоловіка слідчі виявили та вилучили шість паперових згортків з наркотичною речовиною, корпус гранати з заглушкою Ф-1, а також корпус гранати РГД-5, та запали до них. Пістолет та арсенал боєприпасів різного калібру.

Усе вилучене направили на експертне дослідження. Зловмисника, який зізнався у скоєному, затримали у процесуальному порядку та помістили до ізолятора тимчасового тримання.

Дії фігуранта кваліфікували за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Наразі затриманому оголосили про підозру за обома фактами. Невдовзі суд обере підозрюваному запобіжний захід.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Слідчі проводять необхідні процесуальні дії відносно інших трьох фігурантів по вказаному кримінальному провадженні.

Слідство триває.