Початок вересня різко «занурив» в осінню прохолоду. Сьогодні вранці метеостанції Сміла зафіксувала найнижчу температуру по області: у повітрі лише 4º тепла, а на висоті 2 см від поверхні ґрунту 2,5º. У найближчі 3 доби погода збереже холодний почерк.

Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань, передає ChesnoNews.

За прогнозом синоптиків, північний антициклон «Quintin», який переміщується на Центральну Україну, зумовить вночі та вранці 6-8 вересня інтенсивне вихолоджування земної поверхні. На поверхні ґрунту очікуємо заморозки, інтенсивністю 0-3º. В повітрі не вище 2-7º тепла. Але в денні години той самий антициклон забезпечить добрий прогрів і температура підвищиться до 14-19º тепла.

Із п’ятниці, завдяки наближенню циклону «Peggy» із Західної Європи, пройдуть дощі, дещо потеплішає. Температура вночі 8-13º, вдень 17-22º. Погода тижня сприятиме проведенню сільськогосподарських робіт, ремонту доріг та підготовці до осінньо-зимового періоду!

За попередніми оцінками, у найближчі вихідні переважатиме нестійкий характер погоди з періодичними дощами на фоні помірного тепла.

–  Цьогорічний вересень, як суворий вчитель, відразу мобілізував жителів на зміну гардеробу, – відзначив Віталій Постригань. – Однак, не варто ці екстрені зміни сприймати сумно. За попередніми розрахунками, після холодного початку, вересень ще порадує і теплими, і тихими днями. За прогнозом українського гідрометцентру, вересень 2022 очікується дещо теплішим та сухішим за норму: температура повітря – 16,0º (норма 14,8º), опади 44 мм (норма 56 мм).