Служба безпеки України продовжує системну роботу з виявлення колаборантів та прибічників збройної агресії рф на Черкащині.

Про це інформують в Управлінні СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

За даними досудового слідства, місцева мешканка вела пропагандистську діяльність через соцмережі, чим сприяла ворогу. Колаборантка активно коментувала пости про обстріли українських міст, де заперечувала причетність до цього військових рф. Зокрема, не визнавала загибель мирних мешканців у Кременчуці і вважала це постановчим заходом. Також вона збирала пропагандистський контент із російських Телеграм-каналів, де була активною підписницею.

У колабораційній діяльності слідчі СБУ підозрюють мешканку Золотоноші. Жінка підтримувала окупаційну політику так званих «лнр/днр», зохаплювалась їх «лідерами». На власній сторінці в «Однокласниках» вона відкрито підтримувала доцільність повномасштабного вторгнення військ та співчувала втраті російських солдат. Крім того, закликала підтримувати злочинні дії країни-агресора.

Черговою пропагандисткою виявилась і мешканка Сміли. Жінка «розганяла» проросійський контент через заборонену в Україні російську соцмережу «Однокласники». Вона поширював матеріали, фото та відео, в яких героїзували російських загарбників. Також, підтримувала окупаційні дії армії рф проти України.

Наразі колаборанткам та пропагандистці слідчі СБУ повідомили про підозри за ч.1 ст.111-1 (колабораційна діяльність) та за ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії РФ проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Припинили діяльність ворожих прихильників співробітники СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.