Футбольний турнір «Кубок міського голови – ЛНЗ», який став уже традиційним, стартує 5 жовтня в Черкасах. Цього разу його проведуть із благодійною місією: під час змагань збиратимуть кошти для підтримки Збройних Сил України.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Організовують турнір Черкаська міська рада разом із футбольним клубом «ЛНЗ» (Черкаси).

– Радий, що навіть у такі непрості часи наш турнір продовжує своє існування. Учасники чекають на нього. Долучитися до змагань зможуть команди незалежно від рівня спортивної підготовки та досягнень, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Це чудова нагода продемонструвати єдність та силу української нації. Висловлюю вдячність ФК «ЛНЗ» за те, що посприяли проведенню змагань і цього року.

Секретар міської ради Юрій Тренкін розповів, що під час змагань збиратимуть кошти для ЗСУ.

– Ці гроші ми спрямуємо для придбання автомобіля на передову нашим військовим, аби підтримати їхню мотивацію та моральний дух у боротьбі з ворогом, – прокоментував він. – Працюємо в тилу, щоб їм там було простіше.

– Наш футбольний клуб і загалом група компаній «ЛНЗ» завжди готові сприяти вдалим ініціативам, – говорить представник ЛНЗ Андрій Вєков. – Ми були партнерами минулоріч, ми партнери і в непростому 2022-му. Спільними зусиллями проведемо класний турнір. На фінал готуємо сюрпризи.

Турнір триватиме до 21 жовтня. Його переможці та призери будуть нагороджені Кубком, дипломами за участь, медалями.

Призовий фонд становитиме 20 000 грн за перше місце, 15 000 грн – за друге й 10 000 грн за третє місце.

– Кубок проходитиме на спортивному майданчику 34 школи у форматі 8+1 гравців на полі, – розповів директор змагань Андрій Фощій. – Ігри відбуватимуться в будні (з понеділка по п’ятницю) у вечірній час для зручності учасників і глядачів. Переможець отримує наш величезний перехідний кубок і призові. А найкращі гравці в кожній команді будуть нагороджені цінними подарункам. Запрошую також приєднуватись обласні колективи.