Сьогодні в Черкасах розпочав свою роботу новий центр для підтримки переселенців «Я – Маріуполь». У ньому всіляко підтримуватимуть українців, які покинули рідні домівки в Маріуполі, щоб врятуватися від постійних обстрілів, та переїхали до нашого міста.

Про це інформує міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, передає ChesnoNews.

Тут із переселенцями працюватимуть професійні психологи, є сімейний лікар, який здійснюватиме первинний огляд, дитяча кімната, надаватимуть юридичні консультації, допомагатимуть із працевлаштуванням, у разі потреби – з відновленням документів, у ньому люди зможуть отримати гуманітарну допомогу.

Центр облаштували коштом благодійних фондів та за рахунок міського бюджету Маріуполя. Такий простір – 12-ий в Україні, в кожному з них намагаються створити затишок та відчуття дому. Тільки за офіційними даними Черкаси прийняли 765 жителів із Маріуполя. Раніше подібні центри запрацювали у Львові, Вінниці, Дніпрі, Запоріжжі, Києві, Кропивницькому, Хмельницькому, Івано-Франківську, Калуші, Одесі, Львові, Кривому Розі.

Разом із міським головою Маріуполя Вадимом Бойченком зустрілися із маріупольцями, які виїхали з тимчасово окупованого дому. Такі центри, за його словами, започаткували для того, щоб українці звідти не втрачали віру, насамперед, у себе, у нашу державу та могли спілкуватися між собою. Працюють у ньому маріупольці для маріупольців.

Зараз, як ніколи, важливо гуртуватися та підтримувати один одного. Тільки єдністю ми здолаємо ворога й обов’язково переможемо.

Ми в Черкасах завжди готові підтримувати людей, які через війну опинилися в нашому місті, та допомагати їм впоратися із труднощами, продовжувати життя в нових реаліях. Це легше, коли ми разом.