Як повідомлялося раніше, Верховним Судом поставлено крапку у понад трирічному земельному спорі, в якому органи прокуратури оспорювали передачу в оренду понад 60 гектарів сільськогосподарських земель на Катеринопільщині.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

На виконання остаточного судового рішення Звенигородською окружною прокуратурою забезпечено його виконання та припинено незаконно набуте речове право на земельну ділянку, її повернуто територіальній громаді з метою передачі ефективному землекористувачу на передбачених законом підставах.

Також Черкаською окружною прокуратурою забезпечено виконання чергової низки судових рішень, якими за позовами прокурорів припинено право приватної власності на 4 земельні ділянки, незаконно отримані громадянами для ведення дачного будівництва, яке заборонено законом на землях водного фонду.

За ініціативи прокурора спірні земельні ділянки загальною площею 0,8 га, ринкова вартість яких сягає майже 4 млн грн, фактично повернуто до комунальної власності однієї з територіальних громад поблизу м. Черкаси, чим забезпечено вимоги закону про доступ громадян до водних об’єктів.