Начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець розповів про роботу блокпостів на Черкащині:

– На початку повномасштабної війни ми мали завдання оперативно убезпечити нашу Черкащину від ворожого наступу. З цією метою, серед інших заходів, ми розгорнули мережу блокпостів по області. Їх мали понад сотню.

Із часом, коли безпекова ситуація змінювалась, зокрема загрози наступу ворога сухопутними шляхами мінімізувались, разом із штабом оборони області та силовими структурами ми проаналізували систему оборонних конструкцій і укріплень. Частину блокпостів залишили для стаціонарної роботи, частину – вирішено демонтувати, інші – законсервувати. Оскільки в нашій країні триває війна, то в разі потреби зможемо їх оперативно посилити збройними формуваннями.

Якщо говорити про третю категорію, то обов’язковою вимогою до таких конструкцій була їхня безпечність для учасників дорожнього руху: перенести із проїжджої частини, встановити попереджувальні дорожні знаки, на самі конструкції нанести світловідбивальну фарбу тощо. Таке завдання ще в серпні отримали керівники районних військових адміністрацій і тергромад.

Ураховуючи вчорашню смертельну ДТП на Драбівщині, де водій здійснив зіткнення з бетонними загородженнями недіючого блокпосту, дав завдання повторно все проконтролювати. Кожен очільник районної військової адміністрації прозвітує персонально.