До реального терміну ув’язнення завдяки зібраним матеріалам Служби безпеки засуджено російського агента, який співпрацював з агресором з ідейних міркувань. Зокрема, у Черкасах ворожим інформатором виявився колишній співробітник органів виконавчої влади, «шанувальник» забороненої в Україні партії шарія.

Про це інформують в Управлінні СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Контррозвідники встановили, що від початку широкомасштабного вторгнення рф чоловік збирав і передавав російським спецслужбам координати розташування блокпостів, підрозділів ЗСУ та силових структур, адміністративних будівель органів державної влади та судових установ.

З метою конспірації чоловік надсилав фото з точною геолокацією об’єктів через закриті канали зв’язку.

У ході слідства встановлено, що він планував не тільки передавати інформацію агресору, а й запросив у свого куратора цілий арсенал зброї. За його словами, «хотів бути готовим підтримувати війська зс рф, коли вони зайдуть на територію Черкаської області».

СБУ спрацювала на випередження та затримала зрадника у червні цього року під час виконання ним чергового «замовлення» – зйомки одного з військових об’єктів регіону.

На основі зібраної СБУ доказової бази Золотоніський міськрайонний суд Черкаської області визнав зловмисника винним за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

Заходи з викриття держзрадника здійснювали співробітники та слідчі СБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.