Надавати послугу з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів у Черкасах ТОВ «УК «Нова якість «Благоустрій» тепер не може. Це повязано із постановою Північного апеляційного господарського суду від 13 вересня 2022 року, який задовольнив апеляційну скаргу Черкаської міської ради на ухвалу Господарського суду Черкаської області та скасував забезпечення позову, яким було зупинено дію рішення виконавчого комітету «Про односторонню відмову від договору на надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) на території міста Черкаси».

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Як тепер містяни мають вирішувати питання вивезення великогабаритного сміття, пояснюють фахівці Черкаської міської ради.

Поводження із відходами

«Жителі Черкас не повинні виносити і складувати ремонтні, великогабаритні та інші відходи біля контейнерних майданчиків. Це заборонено! Натомість ці послуги вони можуть замовити у КП «Черкаська служба чистоти» на договірних відносинах. Вартість вивезення 1 м3 становить 280 грн.», – розповідає заступник директора департаменту ЖКК Сергій Отрешко.

Вивезення залишків рослинності, опалого листя, відходів деревини рослинного походження та великогабаритних відходів безоплатно (в разі самостійного вивезення) здійснюється за такими адресами:

  • опале листя, залишки рослинності (травостій), відходи деревини рослинного походження (гілля, дерева) – вул. Зелінського 22, 23, 24,
  • відходи деревини рослинного походження (гілля, дерева) – вул. Смілянська, 164,
  • шматків дерев (дрова, призначені для спалювання в печі, каміні, топці або багатті) – на територію КП «ЧЕЛУАШ» по вул. Бидгощська, 13.

Замовити платну послугу з вивезення таких відходів можна за телефонами:

  • КП «Черкаська служба чистоти» – 063 967 99 26;
  • КП «ЧЕЛУАШ» – 097 249 13 14.

Оплата за послуги ТОВ «УК «Нова якість «Благоустрій»

«Містяни можуть не оплачувати за послугу з вивезення великогабаритних та ремонтних відходів Управлінській компанії «Нова якість «Благоустрій» із 14 вересня 2022 року. Адже згідно з постановою суду надавати ці послуги вказана компанія нині не має права. Натомість за період, коли діяла ухвала про забезпечення позову (з 11 лютого 2022 року по 13 вересня 2022 року), оплата нараховувалася правомірно, оскільки дію рішення виконкому про односторонню відмову від договору було зупинено судом», – повідомила заступниця директора департаменту управління справами та юридичного забезпечення Катерина Пидорич.

Відповідальність за порушення Правил благоустрою

Контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Черкаси здійснює управління інспектування Черкаської міської ради та Управління патрульної поліції.

«З понеділка, 19 вересня, з метою недопущення виникнення стихійних сміттєзвалищ, спеціаліалістами управління будуть проводитись чергування, а на осіб, що будуть складувати сміття у невизначених для цього місцях, будуть складені протоколи про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті 152 КУпАП передбачає накладення штрафу від 340 грн до 1700 грн.», – зазначає начальник відділу інспектування управління інспектування Сергій Молодик.

Нагадаємо, в грудні 2021 року виконавчий комітет ухвалив рішення про односторонню відмову від договору на надання послуг з вивезення побутових відходів (великогабаритних та ремонтних) у Черкасах. Підставою для такого кроку стало систематичне порушення виконавцем умов договору. Це підтверджують акти, складені управлінням інспектування в результаті проведених перевірок.

«Міська рада у юридичній площині доводить законність ухваленого рішення про розірвання договору із ТОВ «УК «Нова якість» Благоустрій». Адже ця компанія показала, що належним чином надавати послугу із вивезення великогабаритних відходів вони не в змозі. Це підтверджують результати інспекцій. Коли великогабаритне сміття накопичується біля контейнерних майданчиків, вивозиться силами комунальних підприємств, а рахунки за ці послуги виставляє інша структура, це неприпустимо. Команда міського голови навіть під час воєнного стану дбатиме про те, щоб у місті було чисто та охайно», – підкреслює перший заступник міського голови Сергій Тищенко.