За процесуального керівництва Смілянської окружної прокуратури повідомлено про підозру жителю м. Канева, який збував наркотичні засоби (ч. 2 ст. 307 КК України). За даними слідства 35-річний канівчанин зберігав за місцем свого проживання та збував особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Підозрюваного затримано працівниками поліції під час збуту наркотиків та за клопотанням прокурора йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Досудове розслідування триває.

Крім того, Смілянською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно ще одного канівчанина, який незаконно вирощував  рослини конопель та збував особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс (ч. 2 ст. 307, ч. 2 ст. 310 КК України).

Так, слідством встановлено, що 24-річний житель м. Канева, не будучи особою, яка вживає наркотичні засоби та психотропні речовини, вирощував на території власного домоволодіння 10 рослин коноплі та збував особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс, під час чого був викритий працівниками поліції.

Наразі обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років; ч. 2 ст. 310 – позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.