Не всі сучасні користувачі мобільних пристроїв знають про те, за якого рівня заряду АКБ потрібно ставити гаджет на зарядку.

Серед «мережевої експертної спільноти» єдиної думки щодо цього немає. Але якщо перебрати всі поради та рекомендації, а потім піддати їх аналізу, то можна зробити висновок.

Коли ставити смартфон на зарядку

Найкраще орієнтуватися на показник рівня заряду між 20 та 40 відсотками.

Для того, щоб рідше носити гаджет у ремонт, відключати зарядний пристрій від електромережі слід при досягненні рівня 80%.

Як не можна заряджати смартфон

По-перше, неприпустимо висаджувати АКБ до стану, коли телефон почне відключатися сам. Справа в тому, що критично низький заряд, як і високий, згубно позначається на ресурсі акумулятора.

По-друге, під час заряджання небажано активно користуватися гаджетом. Працює пристрій у процесі зарядки нагрівається сильніше, що позначається на його працездатності і знову ж таки стані АКБ.

По-третє, функцію швидкої зарядки краще використовувати в окремих випадках, а на постійній основі заряджати в звичайному режимі.

По-четверте, краще заряджати смартфони та планшети частіше і не до 100%, тобто коли рівень заряду зменшиться на 10% або досягне 40-50%. Цей режим вважається більш щадним для батареї.