Попередні дослідження показали позитивний вплив какао на серце, але проводилися у строго контрольованих умовах. Тепер учені подивилися, як цей продукт впливає на здоров’я в реальних сценаріях.

У дослідженні 11 здорових людей приймали або шість капсул флаваноїдів з какао або шість капсул плацебо через день протягом тижня. Кожен учасник носив також монітор артеріального тиску на плечі. Крім того, вимірювалася жорсткість артерій пацієнта.

Результати показують, що вживання какао призвело до зниження артеріального тиску та жорсткості артерій лише у тих учасників, у яких ці показники вже були високими. А ще вчені побачили додатковий пік корисної дії какао через вісім годин після вживання. Швидше за все це пов’язано з тим, як бактерії в кишечнику метаболізують флаваноїди.