У закладах освіти області буде відновлено діяльність дружин юних рятувальників-пожежних (ДЮРП). Про це домовилися Управління освіти і науки ОВА з Головним управлінням Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області. Відповідний меморандум було підписано 15 вересня начальником Управління освіти і науки ОДА Валерієм Данилевським та заступником начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС Олександром Євпаком.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Метою меморандуму є співпраця сторін на засадах партнерства, спрямована на вдосконалення системи навчання дітей заходам пожежної безпеки, їх професійної орієнтації, пропаганди пожежно-технічних знань та реалізації інших завдань, спрямованих на попередження пожеж та вміння діяти при надзвичайних ситуаціях.

“Це дає змогу рятувальникам та освітянам співпрацювати ще тісніше та впроваджувати нові форми навчання дружин юних рятувальників-пожежних. Робота з дітьми не припиняється ні на день, усе задля того, щоб підростаюче покоління було освічене у питаннях безпеки”, – зазначають в ГУ ДСНС області.

У межах співпраці передбачено проведення спільних заходів у закладах освіти та інформаційно-роз’яснювальної роботи серед школярів і вчителів, спрямованих на підвищення обізнаності заходам пожежної безпеки та вміння діяти при пожежі та надзвичайних ситуаціях; створення нових та підтримка роботи існуючих дружин юних рятувальників-пожежних; організація та проведення фестивалю ДЮРП.

“Наразі обізнаність учнівського та педагогічного загалу стосовно заходів пожежної безпеки та вміння діяти у разі виникнення надзвичайних ситуацій є надзвичайно важливим аспектом співробітництва з ДСНС області. Саме тому сьогодні формалізували нашу подальшу співпрацю з надзвичайниками підписанням Меморандуму. Безпека учасників освітнього процесу – в пріоритеті”, – наголошує начальник Управління освіти і науки ОВА Валерій Данилевський.