Почуття ситості після їди може зберігатися до трьох годин. Однак часто людина відчуває голод відразу після сніданку, обіду чи вечері. Причина може мати не лише фізіологічний, а й емоційний характер.

На цьому наголошує кандидат медичних наук, лікар – дієтолог-гастроентеролог Маргарита Арзуманян.

“Якщо людина відчуває фізіологічний голод, є певна симптоматика: бурчання в животі, почуття ссання під ложечкою. У разі емоційного голоду людина може захотіти їсти, навіть ситим, після їжі”.

Якщо людина харчується правильно та регулярно, фізіологічний голод не турбуватиме, впевнена лікарка. Достатньо триразового харчування і двох перекушування, ну і, звичайно, в потрібних пропорціях – білка, корисних жирів і клітковини. Це горіхи, овочі, які містять і клітковину та воду. Наприклад, огірки, листовий салат, капуста, томати, авокадо, яйця. Крім того, медик радить до їди попити води.

“Щоб довше не відчувати голоду, треба виключити продукти, які стимулюють апетит: прянощі, спеції, маринади, соління, солодощі, шоколад, консерви, фастфуд”, – порадила Арзуманян.