За процесуального керівництва прокурорів Черкаської окружної прокуратури слідчими повідомлено про підозру двом жителям м. Черкаси за незаконне зберігання психотропної речовини.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства 20-річний черкасець незаконно придбав та зберігав при собі психотропну речовину – амфетамін, яку працівниками поліції було вилучено під час особистого обшуку.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України – незаконне придбання, зберігання психотропних речовин без мети збуту.

Крім того, 35-річний місцевий житель придбав задля подальшого збуту психотропну речовину – амфетамін, частину якої збув іншій особі, а решту, розфасовану у 20 поліетиленових пакетиків, зберігав при собі. У подальшому амфетамін вагою майже 4 г було вилучено працівниками поліції.

Дії  підозрюваного кваліфіковані за ч.ч. 1, 2 ст. 307 Кримінального кодексу України – незаконне придбання, зберігання психотропної речовини з метою збуту та незаконний збут психотропної речовини, а також незаконне придбання, зберігання психотропної речовини у великих розмірах з метою збуту особою, яка раніше вчинила злочин, передбачений ст. 309 КК України, вчинене повторно.

Наразі обом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна;
санкція ч. 2 ст. 309 Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років.