Ще у двох громадах на Черкащині провели в останню путь загиблих за Україну Героїв.

Про це інформують пресслужби органів місцевого самоврядування громад, передає ChesnoNews.

  • У Жашківській громаді провели в останню дорогу захисника України Артема Анатолійовича Наумовича, який проживав на сході, а останній спочинок знайшов у с. Скибин – на рідній землі своїх батьків.

Артем Анатолійович Наумович (18.09.1987 р.н.) – народився в м. Єнакієве Донецької обл., там здобув освіту, пройшов службу в прикордонних військах, брав участь в антитерористичній операції на сході, користувався авторитетом у побратимів і повагою у керівництва, був відзначений нагородами та подяками Президента України.

З початком повномасштабного російського вторгнення Артем Наумович з дружиною оселився на батьківщині своєї родини – у Скибині. Але усвідомлюючи свій обов’язок перед державою, одразу ж став на її захист. Майстер-сержант Артем Анатолійович був стрільцем – помічником гранатометника 6-ої механізованої роти, 2-го механізованого батальйону військової частини А2167. Під час служби проявляв виключно мужність і героїзм й до останнього залишився вірним Військовій Присязі та Українському народові.

16.09.2022 р., за два дні до свого 35-річчя, Артем Наумович загинув – від отриманих поранень не сумісних з життям у результаті здійснення противником артилерійського обстрілу позицій підрозділу поблизу населеного пункту Водяне Волноваського району Донецької області.

  • Монастирищина втратила на війні ще одного Героя-захисника.

Захищаючи український народ від російських загарбників трагічно загинув мешканець громади – Малоголовець Петро Петрович.

Народився Петро Петрович 30 жовтня 1969 року в селі Матвіїха. Навчався в Леськівській загальноосвітній школі. Потім вступив до Київської ветеринарної академії та здобув професію ветлікаря. Проходив військову строкову службу в інженерних військах. Разом з дружиною виховував двох синів. Працював ветлікарем в с. Матвіїха, Цибулеві. Учасник бойових дій, пройшов Іловайський котел. Після повномасштабного вторгнення росії на українські землі став на захист України.

Вічна пам’ять і слава Героям!