Слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області при оперативному супроводі УСР в Черкаській області ДСР НПУ та УСБУ в Черкаській області за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури викрито директора черкаського представництва міжнародної організації, який зловживаючи своїм службовим становищем, домовився з фізичними особами-підприємцями, про здійснення через них закупівлю харчових продуктів за завищеними цінами, для їх подальшої видачі громадянам, як гуманітарна допомога, в рамках чинних міжнародних та національних програм гуманітарної допомоги вимушеним переселенцям.

Про це інформує пресслужба Поліції Черкащини, передає ChesnoNews.

У результаті протиправних дій правопорушника, міжнародній організації було завдано збитків на загальну суму 321 720 гривень.

Наразі слідчими слідчого управління обласного управління поліції правопорушнику оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 4 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в умовах воєнного стану) КК України.

Досудове розслідування триває.