Зважаючи на активний розвиток мікрофінансового ринку, кредит онлайн вийшов на новий рівень затребуваності серед громадян України. Кредит онлайн на картку, позика до зарплати, моментальний онлайн кредит на картку без відмови та інші види мікрокредитування стали повсякденною послугою серед населення.

Купівля автомобіля, оплата навчання або повернення боргу знайомому – мета не важлива, оскільки мікрофінансові організації не потребують пояснення потреби у коштах. Переваг у МФО досить багато, хороші відгуки, високий відсоток схвалення заявок та гідна репутація серед інших фінансових організацій. Навіть у такому, як здавалося б, відомому напрямку кредитування варто дотримуватися певних правил, щоб кредит онлайн не став черговою фінансовою складністю.

Співпраця з мікрофінансовими організаціями може бути вигідною та успішною для грамотного позичальника. Фінансова грамотність потенційного клієнта може врятувати його від непотрібних переплат та невиправданих ризиків. Адже ретельне вивчення пропозицій компаній та їх програм лояльності допоможе позичальнику почуватися впевнено та комфортно.

Правил для успішного кредитування не так багато, але дотримання кожного з них створить своєрідну подушку безпеки та комфорту.

  • Вибір мікрофінансової організації
    Запитів у пошукових системах на кшталт “Онлайн кредит на карту без відмови Україна” або “моментальна позика до зарплати без відмови” дуже багато. І пошуковик видає величезну кількість результатів зі всілякими МФО. Для того, щоб вибрати дійсно необхідну організацію, варто вивчити умови та вимоги компанії, а також рейтинговий список та відгуки від реальних людей. У цьому допоможе платформа з підбору МФО – Finpanda. Сервіс миттєво підбере необхідні кредити та МФО, надавши всю інформацію за пару хвилин у зручному вигляді.
  • Ретельний аналіз умов кредитного договору
    Перед тим, як укласти будь-який договір, необхідно детально вивчити всі його умови. За будь-яких питань чи неточностей варто звертатися безпосередньо до співробітників кредитної організації для вирішення розбіжностей. Що стосується кредитного договору варто звернути увагу до графіку погашення кредиту та способи його погашення. Ознайомлення з графіком має бути дуже ретельним, оскільки навіть незначне прострочення платежу може призвести до штрафних санкцій у вигляді додаткових відсотків за кожен прострочений день. Якщо ж говорити за способи погашення, то варто уточнити, як саме має здійснюватиметься оплата. Якщо з банківської картки переказ займає 5-10 хвилин, то через каси банку переказ коштів може зайняти до 3-х робочих днів, що може призвести до несподіваного простроченого платежу.
  • Користування послугами пролонгації кредитного договору
    У разі проблем із поверненням коштів не варто пускати ситуацію на самоплив. У цій ситуації МФО пропонують клієнтам оформити послугу пролонгації (подовження) кредитного договору, за допомогою якої можна відстрочити термін погашення заборгованості на певний час. Варто заздалегідь проінформувати кредитора про бажання скористатися пролонгацією та підключити її у Особистому Кабінеті на офіційному сайті кредитора.
  • Система BankID
    Населення України знайоме із системою BankID завдяки впровадженню електронних документів, але також ця система допоможе провести безпечну передачу документів у кредитні організації без зайвих походів до філіалів. Для того, щоб це зробити, необхідно авторизуватися на офіційному сайті свого банку та дати дозвіл банку на передачу даних кредитору. Дані будуть передаватися у зашифрованому вигляді та підтверджуватимуться кваліфікованим електронним друком банку або за допомогою CEP.

Декілька простих правил допоможуть створити атмосферу приємного та вигідного кредитування. Захистивши свої персональні дані та кошти, клієнт може зі спокійною душею оформляти мікрокредити, залишивши всі переживання та занепокоєння за дверима кредитної організації. Фінансова грамотність та безпека – запорука приємного та успішного кредитування. Оформляйте кредити безпечно!