27 вересня до Черкаського районного управління поліції звернулася 76-річна мешканка Черкас. Вона розповіла, що до неї додому прийшла жінка, яка представилась лікарем офтальмологом, запропонувала свої послуги та купити окуляри за 8000 гривень, які лікують зір.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Пенсіонерка сказала, що не має таких коштів, та жінка переконувала, що діє знижка і вона готова віддати товар за одну тисячу гривень.

Коли бабуся пішла у сусідню кімнату й повернулася з грошима, гостя попросила склянку води. У той час, як пенсіонерка була на кухні, зловмисниця викрала 7000 гривень та мобільний телефон. Крадіжку господиня помітила за 10 хвилин після того, як жінка пішла й одразу викликала поліцію.

Опрацьовуючи орієнтування правоохоронці карного розшуку встановили правопорушницю. Нею виявилась 46-річна жителька Полтави. Її затримали у процесуальному порядку, відповідно до статті 208 КПК України. Речові докази поліціянти вилучили.

Дії зловмисниці кваліфікували за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка). За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури їй вже повідомили про підозру. Зараз вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

За скоєне підозрюваній загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Правоохоронці перевіряють затриману на причетність до інших аналогічних злочинів.

Досудове розслідування триває.