29 вересня відбулося засідання тридцятої сесії Черкаської міської ради. На розгляд виносилося 30 галузевих питань і 150 земельних. Участь у засіданні взяв міський голова Анатолій Бондаренко.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Депутати розглянули низку петицій, проголосували за безоплатну передачу на баланс КП «Черкасиводоканал» мереж водовідведення, передачу у комунальну власність міської громади станцій супутникового зв’язку «Starlink», ухвалили програму забезпечення проведення профоглядів для працівників освіти.

Розглянули питання щодо тарифів КПТМ «ЧТКЕ». Депутати підтримали електронну петицію про відшкодування матеріальної шкоди мешканцям міста (стосовно плати за обслуговування ІТП). А от питання про розгляд електронної петиції про встановлення одноставкового тарифу для КПТМ «Черкаситеплокомуненерго» не змогло набрати достатньої кількості голосів для результативного рішення, тож поки продовжуватиметься дія двоставкового тарифу.

Також депутати підтримали важливу ініціативу – утворити стаціонарну службу «Тимчасовий притулок для осіб і сімей з дітьми», що забезпечуватиме надання тимчасового притулку внутрішньо переміщеним особам/сім’ям з дітьми, та спеціалізовану службу гуманітарної допомоги.

Крім того, проголосували за нагородження низки поважних черкасців та трудових колективів грамотами та дипломами і розглянули низку земельних питань. Сесію планують продовжити на наступному тижні.

«Черкаська міська рада, незважаючи на воєнний стан, продовжує працювати і ухвалювати важливі для життєдіяльності міста питання. Дякую колегам за конструктивну роботу, а нашим ЗСУ – за те, що тримають мирне небо над Україною», – прокоментував результати засідання секретар міської ради Юрій Тренкін.

«Головними завданнями як для Черкаської міської ради, так і для виконавчого комітету, у складні часи військової агресії рф проти України залишаються забезпечення нормального функціонування усіх комунальних служб, порядку та благоустрою у місті, а також підтримка внутрішньопереміщених осіб та наших військових. Саме на це влада Черкас нині спрямовує усі зусилля», – зазначає міський голова Анатолій Бондаренко.