1-2 жовтня 2022 року проходитиме найбільший у світі космічний хакатон NASA Space Apps Challenge, локальний етап якого відбудеться онлайн у місті Дніпро, а учасники з Черкас мають змогу долучитися до офлайн події в Інжиніринговій лабораторії Noosphere Engineering School, що діє у Черкаському державному технічному університеті.

Про це інформує пресслужба навчального закладу, передає ChesnoNews.

Минулого року у хакатоні взяли участь більше ніж 28 000 учасників зі 162 країн світу, зокрема до глобального руху приєдналися і студенти «Інжинірингової школи Ноосфера» при ЧДТУ. Молодий винахідник черкащанин Павло Усатюк, який у 16 років розробив унікальний надлегкий супутниковий апарат PancakeSat, виступить ментором для команд з усієї України.

Тема хакатону NASA Space Apps Challenge 2022 – Make Space. Конкурсні завдання охоплюють як розробку високотехнологічних проєктів, так і творчі напрямки. Учасникам пропонують створювати освітні ігри, інтерактивні програми для демонстрації даних, короткі відео про зміни клімату та інше. Стати учасником хакатону можуть усі охочі, адже участь безкоштовна. Досвідчені ментори допомагатимуть учасникам у розробці проєктів і відповідатимуть на питання технічного характеру.

Реєстрація на хакатон доступна за посиланням і триватиме до кінця дня 2 жовтня.

3 жовтня журі NASA Space Apps Challenge Dnipro на чолі з Михайлом Рябоконем, головою правління ГО «Асоціація Ноосфера», оголосять переможців локального етапу. Вони отримають змогу представити свої проєкти міжнародній космічній спільноті й поборотися за звання Глобальних переможців.

Подія відбуватиметься 1-2 жовтня з 9:00 до 18:00 за адресою: бульвар Шевченка, 460. ЧДТУ, корпус 1, ауд. 014, Noosphere Engineering School.