За процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури повідомлено про підозру колишньому керівнику комунального підприємства в Черкаській області за фактом зловживання службовим становищем, що спричинило істотну шкоду (ч. 1 ст. 364 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За версією слідства колишній директор комунального підприємства, маючи укладений договір із приватним сільськогосподарським підприємством, порушуючи його вимоги та встановлені міською радою Правила, з метою отримати неправомірну вигоду для юридичної особи скерував документ, яким безпідставно нарахував додаткову плату за надані згідно з договором послуги. Продовжуючи свою діяльність, спрямовану на отримання неправомірної вигоди для комунального підприємства, останній здійснив відключення вказаного приватного підприємства від наданих послуг, достовірно знаючи про відсутність на те законних підстав, чим завдав підприємству збитків на суму понад 100 000 грн.

Наразі на підставі зібраних доказів службовій особі вказаного комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 364 КК України саме: зловживання службовим становищем, тобто умисне, з метою одержання будь-якої неправомірної вигоди для юридичної особи використання службовою особою службового становища всупереч інтересам служби, що спричинило істотну шкоду.

На цей час вирішується питання про обрання вказаній особі запобіжного заходу.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснюється слідчими слідчого управління ГУНП в Черкаській області.

Довідково: ч. 1 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді арешту на строк до шести місяців або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.