За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт щодо колишнього виконувача обов’язків керівника Головного управління Держгеокадастру у Черкаській області.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Слідством встановлено, що службова особа, зловживаючи своїм службовим становищем, у порушення вимог Водного та Земельного кодексів України у вересні 2016 року підписала наказ про відведення у приватну власність фізичній особі земельної ділянки загальною площею 1 га для ведення особистого селянського господарства, достовірно знаючи, що вказана земельна ділянка частково знаходиться в прибережній захисній смузі, чим завдала тяжких наслідків державним інтересам на загальну суму 1 740 000 грн.

Дії обвинуваченої особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України, тобто зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для іншої фізичної особи всупереч інтересам служби, що завдало тяжких наслідків державним інтересам.

Досудове розслідування в кримінальному провадженні здійснювали слідчі Черкаського районного управління поліції ГУНП в Черкаській області за оперативного супроводу працівників Управління Служби безпеки України в Черкаській області.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 364 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.