За процесуального керівництва Золотоніської окружної прокуратури до суду скеровано 2 обвинувальні акти щодо 2 приватних підприємців за фактом заволодіння бюджетними коштами, виділеними на ремонт дорожнього покриття (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства у 2021 році на замовлення однієї із селищних рад Золотоніського району приватні підприємці виконували поточні ремонти дорожнього покриття кількох сільських вулиць. З метою заволодіти коштами бюджету територіальної громади вказані особи внесли до офіційних документів неправдиві відомості щодо об’єму та вартості виконаних робіт, в результаті чого сума заподіяних збитків склала близько 140 тис. грн.

Наразі спричинені територіальній громаді збитки вже відшкодовано у повному обсязі.

Довідково: привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем карається обмеженням волі на строк до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів (службове підроблення) карається штрафом від двох тисяч до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.