Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко на запрошення народного депутата України Олега Арсенюка провів чергову зустріч із внутрішньо переміщеними особами, які через війну покинули рідні домівки в Луганській та Донецькій областях та приїхали до Черкас.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Розпочали зустріч із благоустрою в парку “Сосновий бір”. Спільними силами на одній із алей висадили близько 200 декоративних кущів та саджанців сосни.

«Це вже другий суботник на цій алеї, – говорить народний депутат Олег Арсенюк. – Спершу ми разом із внутрішньо переміщеними особами впорядкували цю територію, а тепер садимо тут кущі та дерева. Дякую міський владі Черкас та КП “Дирекція Парків” за максимальне сприяння у цій благородній об’єднуючій справі».

«Ми хочемо залишити про себе щось хороше на знак вдячності місту, яке нас прихистило, – говорить Олександр Брєжнєв із Сєвєродонецька. – У Черкасах нас добре прийняли, дали речі, продукти. Наш будинок частково пошкоджений обстрілами, тому не знаємо, як швидко зможемо повернутися додому».

Після цього міський голова Черкас Анатолій Бондаренко разом із представниками БФ “За Луганщину” спілкувалися із переселенцями. Говорили про наболіле: оплату за житло, пільги на проїзд у громадському транспорті, працевлаштування, допомогу в медичних та освітніх закладах.

Міський голова розповів про допомогу, яку надають Черкаси внутрішньо переміщеним особам із початку повномасштабної війни. Зокрема, наше місто прихистило понад 50 тисяч осіб, намагаються за потребами забезпечувати їх продуктами, одягом, речами першої необхідності. Зараз готують 2 приміщення для забезпечення людей тимчасовим житлом.

Анатолій Бондаренко намагався тут же, на місці, сприяти вирішенню багатьох питань. Також дав відповідні доручення керівникам структурних підрозділів міської ради.

«Це не перша і далеко не остання зустріч у такому форматі, – підкреслив Анатолій Васильович. – Але ми поступово будемо вирішувати проблеми цих людей, тому що всі ми – громадяни однієї держави. Тож маємо гуртуватися, допомагати один одному та разом у тилу наближати українську перемогу й виборювати наше право жити в мирній та незалежній Україні».