15-річний підліток зник 2 вересня у Черкасах. Батьки одразу ж звернулися по допомогу до поліції. Вони розказали, що син залишив їм записку та додому не повернувся. Куди подівся юнак, ніхто не знав.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

На пошуки неповнолітнього залучили працівників ювенальної превенції, дільничних офіцерів поліції, оперативників, поліцейських сектору реагування патрульної поліції та молодшого інспектора кінолога ГУНП в Черкаській області Кобзар Аліну зі службовою собакою Фрідою.

Німецька вівчарка узяла слід від будинку хлопця. Чотирилапа вела поліцейських у темряві, покладаючись лише на гострий нюх. Незабаром Фріда привела правоохоронців до місця, де перебувала дитина. Його знайшли біля одного із супермаркетів на вулиці Надпільній. Хлопець повернувся додому неушкодженим.

Правоохоронці провели профілактичну роботу з підлітком та його родиною, аби подібних випадків надалі не траплялося.

Шановні батьки! Ви несете повну відповідальність за життя дитини. Найбільший скарб кожної людини – її життя та здоров’я. На жаль, розуміння цього до багатьох приходить лише тоді, коли трапляється лихо. Виділіть декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Пам’ятайте, що ці хвилини вимірюються ціною життя!

Також, у випадку зникнення дітей, просимо не гаючи часу повідомляти на спеціальну лінію 102!