Служба безпеки України викрила ділків, які організували схему перетину кордону з Україною чоловікам призовного віку.

Про це інформують в Управлінні СБУ в Черкаській області, передає ChesnoNews.

За даними слідства, організаторами незаконного виїзду потенційних призовників за кордон є двоє мешканців Черкас. Вони вносили недостовірні відомості до державного реєстру «Шлях», який дає підстави, під виглядом волонтерів, перетину державного кордону України. Вартість «послуги» з переміщення становила 1,5 тисячі доларів з призовника.

Правоохоронці затримали фігурантів відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України під час спроби чергової передачі коштів.

Наразі затриманим повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство, перевіряється причетність посадовців Черкаського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки до організації незаконної схеми.

Спецоперація проводилась спільно зі слідчими Головного слідчого управління Нацполіції за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у військовій і оборонній сфері Офісу Генерального прокурора.