Ініційована Президентом Володимиром Зеленським фандрейзингова платформа United24 запустила проєкт «Азовсталь. Символ незламності» задля збору коштів на підтримку України під час війни. Перша частина ініціативи – доброчинний випуск браслетів, виготовлених з останньої довоєнної партії металу заводу «Азовсталь».

Про це інформує пресслужба Офісу Президента України, передає ChesnoNews.

Кожен браслет створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 комбінату «Азовсталь». Саме з такого сплаву у 1981 році була виготовлена шахта для запуску космічного корабля, у 2012-му – новий саркофаг для ЧАЕС.

Увесь прибуток від продажу браслетів буде спрямований на закупівлю дронів, щоб посилити українських захисників на фронті.

«Слово «Азовсталь» із власної назви заводу перетворилося на загальну назву – символ мужності та сили духу всього українського народу. Ми присвячуємо цей проект найвизначнішим людям світу – воїнам ЗСУ, а також кожному українцю, який захищає свою землю», – зазначив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров та додав, що через United24 «Армія дронів» уже закупила для фронту майже тисячу БПЛА.

Генеральний директор групи «Метінвест» Юрій Риженков зазначив, що «Азовсталь» стала символом української незламності, а його компанія з перших днів допомагає Збройним Силам України.

Дизайн браслетів – паракорд з вигравіюваним гербом України – розробив ювелірний дім SOVA.

Через обмежений обсяг сталі перша партія браслетів налічує 10 тис. штук. Вартість виробу – 1500 грн. Придбати браслет можна на сайті United24, у мережі фірмових ювелірних магазинів або на сайті azovstal.u24.gov.ua.

Доставку браслетів по всій території України здійснює власним коштом партнер проєкту «Нова пошта».