Головний сервісний центр МВС спільно з ДП «ІНФОТЕХ» та Укрпоштою відновив онлан послугу, яку було призупинено з міркувань безпеки через повномасштабне вторгнення росії в Україну.

Про це інформує пресслужба РСЦ ГСЦ МВС в Черкаській області, передає ChesnoNews.

Відтепер знову можна замовити обмін та відновлення посвідчення водія через Електронний кабінет водія.

Фахівцями ГСЦ МВС був відпрацьований алгоритм, який дозволяє перезапустити одну з найбільш популярних онлайн послуг у безпечному форматі.

Для користувачів онлайн сервісу фактично нічого не змінюється: як і раніше через смартфон чи ноутбук можна замовити послугу в кілька кліків. Водночас отримати посвідчення можна тільки особисто.

Вартість послуги — 254 грн за бланк посвідчення та адмінпослугу, 294 грн — логістичні витрати. Тривалість надання послуги — до 10 днів.

Важливо! Як тільки ви оформите заявку на обмін, або відновлення посвідчення водія, ваше старе посвідчення зникне з Електронного кабінету водія та застосунку Дія і з’явиться після особистого отримання документу.

«Щодня до 142-ох діючих сервісних центрів МВС з метою обміну або поновлення посвідчення водія звертаються близько двох тисяч клієнтів. Відсьогодні така операція стала знову доступною онлайн. Причому забрати готовий документ клієнт зможе як у будь-якому найближчому сервісному центрі МВС, так і у відділені Укрпошти.
Передбачена також опція доставки посвідчення кур’єром Укрпошти», — зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.