Рівень захворюваності на ковід серед населення зростає щотижня. Кількість випадків захворювань населення області зросла у 4 рази – від 541 випадку за 1-й тиждень вересня до 2177 випадків за 1-й тиждень жовтня. Посилити контроль за дотриманням санітарно-епідеміологічних норм на місцях доручили районам на засіданні обласного штабу з ТЕБ та НС.

Про це інформує пресслужба Черкаської ОВА, передає ChesnoNews.

Крім того, у першій декаді жовтня від COVID-19 померло 6 осіб, усі – не вакциновані. На амбулаторному лікуванні нині перебувають понад 3,3 тис. осіб, зокрема – 27 дітей.

– Надають стаціонарну допомогу хворим на COVID-19 в області у 17 стаціонарних закладах охорони здоров`я, які уклали договір з НСЗУ, – відзначила Наталія Кравченко. – Наразі завантаженість ліжкового фонду становить 17,1 %. За останній тиждень госпіталізовано 353 особи. Загалом, погіршення ситуації із захворюваністю на коронавірусну інфекцію значною мірою пов’язане із недостатнім охопленням щепленнями населення, а також недотриманням протиепідемічних вимог. Вплив на епідеміологічну ситуацію має також і початок нового навчального року, скупчення людей у закритих приміщеннях.

Нагадаємо, в Україні з метою запобіганню поширенню COVID-19, подовжили термін дії карантину до кінця 2022 року. Також продовжується вакцинація населення області вакцинами CoronaVac, Сomirnaty у 14 Центрах вакцинації та 88 пунктах щеплення. У разі потреби, в області працюють мобільні бригади.