Господарським судом міста Києва задоволено позовну заяву Смілянської окружної прокуратури в інтересах відділу освіти, молоді та спорту Корсунь-Шевченківської міської ради до ТОВ «Енерджі Трейд Груп» про стягнення до бюджету 175 тис. грн, сплачених за нікчемними додатковими угодами про збільшення ціни на газ навчальним закладам міста Корсунь-Шевченківський.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Так, за результатами проведених торгів відділом освіти укладено договір  про закупівлю товарів за бюджетні кошти з одним із товариств Київщини.

У подальшому між замовником та постачальником було укладено 5 додаткових угод, в яких кожного разу ціна за одиницю блакитного палива збільшувалася на 10 %, без зміни суми договору.

Внаслідок укладених додаткових угод ціну за 1000 м3 газу збільшено з 8,8 тис. грн до 13,2 тис. грн, тобто на понад 50% від первинної вартості, а кількість зменшено на чверть. Остаточна ціна за енергоносій стала вищою за ті пропозиції, які пропонували інші учасники торгів.

Судом визнано обґрунтованими доводи прокуратури та зобов’язано суб’єкт господарювання сплатити до бюджету незаконно отримані кошти у розмірі 175 тисяч гривень.

На цей час прокуратурою забезпечено виконання вказаного рішення суду та фактично повернуто вказані кошти до місцевого бюджету.