Черкаською обласною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво в кримінальному провадженні за фактом фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України (ч. 3 ст. 110-2 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства на території Черкаської області здійснює господарську діяльність підприємство, власником якого є громадянин російської федерації.

Вказана особа є засновником і власником підприємства, яке упродовж останніх років  активно співпрацювало та здійснювало грошові перекази  суб’єктам господарювання на території країни-агресора, власником яких є та сама особа, які, в свою чергу, співпрацювали з іншими державними та муніципальними органами рф, підприємствам.

За апеляційною скаргою Черкаської обласної прокуратури  апеляційним судом скасовано ухвалу суду першої інстанції та накладено арешт на корпоративні права громадянина країни-агресора.

Досудове розслідування та оперативний супровід в кримінальному провадженні здійснюється співробітниками УСБУ в Черкаській області.