Понад 13 тисяч заяв подали українці на отримання грантів за урядовою програмою єРобота, яка стартувала в липні цього року. Близько 2 тисяч з них визнано успішними і заявники отримають від держави кошти на започаткування чи розвиток бізнесу. На сьогодні майже 200 млн грн перераховано на рахунки одержувачів грантів і вони вже можуть реалізовувати свої бізнес-ідеї.

Наразі прийом заявок на всі напрямки програми єРобота триває.  Подача заявки здійснюється через Портал Дія. Розмір гранту, який можна отримати, – від 50 тис. грн до кількох мільйонів.

Перевірити, чи відповідаєте ви базовим технічним вимогам для подачі заявки на гранти, і чи немає за вами або вашим підприємством в реєстрах боргів, незакритих стягнень, помилок даних тощо, можна самостійно в наступних реєстрах. Інформацією саме з цих реєстрів керуються спеціалісти при прийнятті рішень щодо правомірності вашої заявки.

Нагадаємо, проект єРобота включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та старту в ІТ-сфері.