Телеведучий Олександр Педан на кілька днів завітав у Черкаси зі зйомками нового сезону освітнього тревел-проекту “УніверCheck”. Мета проекту – розповісти про вітчизняні виші та популяризувати навчання в Україні.

Про це інформують організатори проекту, передає ChesnoNews.

За сюжетом, телеведучий разом із 17-річною донькою Лерою мандрують університетами, дізнаються різноманітність спеціальностей, інспектують гуртожитки, знайомляться з місцевим студентським ком’юніті, досліджують логістику та особливості міста, у якому знаходиться виш.

“Сьогодні важливо цінувати та популяризувати українське. Рівень освіти у нас не нижчий, ніж за кордоном. В Україні багато професіоналів своєї справи. І сьогодні, як ніколи, важливо розповідати про це, мотивувати молодь залишатися, навчатися тут і розвивати країну”, – каже телеведучий Олександр Педан.

Ідея проекту зародилася ще до 24 лютого, але побачили перший сезон глядачі вже після повномасштабного вторгнення. Зараз же команда “УніверСheck” працює над другим сезоном, у якому не просто розповідає про українські виші, а робить акцент на професіях і перспективі навчання та працевлаштування.

“У другому сезоні “УніверCheck” ми робимо акцент на професіях, щоб молодь спершу визначалася, ким вона хоче буде, а вже потім, відповідно до цього бажання, обирала виш. У Черкасах є дуже гідні університети, які навчають спеціалістів певного профілю. Про один із них ми розкажемо детальніше”, – пояснює Олександр Педан.

Переглянути випуск “УніверCheck” з Черкас можна буде на початку 2023 року. А перший сезон освітнього тревелу із таких міст, як Львів, Київ, Одеса, Ужгород і навіть Маріуполь, – за посиланням.