Поліцейські Уманщини скерували до суду обвинувальний акт щодо 36-річного чоловіка, якого підозрюють у крадіжці вчиненій в умовах воєнного стану. Підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі.

Про це інформує пресслужба Поліції Черкащини, передає ChesnoNews.

Слідчі Жашківського відділення поліції закінчили досудове розслідування та направили обвинувальний акт щодо 36-річного жителя села Буки, який у липні обікрав місцеву жительку. З гаражного приміщення пенсіонерки зловмисник викрав електроінструменти, кабель та велосипед.

Поліцейський офіцер Буцької селищної громади Сергій Мартинов та оперативники Маньківського відділення поліції з’ясували, що чоловік демонтував елементи покрівлі й таким чином проник до гаража, звідки викрав майно. Частину крадених речей він продав односельцям, ще частину правоохоронці виявили у підозрюваного. Наразі всі речі, якими заволодів зловмисник, повернуто власниці.

Слідчі за процесуального керівництва Маньківського відділу Уманської окружної прокуратури повідомили уманчанину про підозру за ч. 4 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Наразі слідство по даному факту завершено, матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом правоохоронці скерували до Маньківського районного суду.

Нагадаємо, що крадіжка, учинена в умовах воєнного або надзвичайного стану – є особливо кваліфікованим складом злочину. Вчинення крадіжки в умовах воєнного стану – одразу кваліфікується за ч. 4 ст. 185 КК, за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 8 років.