Вибрати електричний чайник не є проблемою. Однак користувачі все частіше підвищують вимоги навіть до побутової техніки бюджетного сегмента – виробники реагують на цю тенденцію та розширюють асортимент недорогих пристроїв із гідними характеристиками. Як вибрати якісний електричний чайник і не переплатити? Розберемося далі у матеріалі.

Вибір недорогого електрочайника: на що звернути увагу

При необхідності купити чайник не обов`язково вірити тому, що скаже продавець чи брати із собою в магазин друга/родича, який непогано розуміється на побутовій техніці. Правильний вибір можна зробити і самостійно, якщо використовувати спеціальний алгоритм оцінки:

  • Об`єм колби. Варіюється у діапазоні від 0,5 до 5 л. Але потрібно орієнтуватися на кількість людей, які будуть користуватися технікою (для пари достатньо 1,5 л, для сім`ї з 4-х осіб – від 1,7 до 2,5 л).
  • Потужність пристрою. Визначає швидкість закипання води та тісно взаємопов`язана з об’ємом рідини. Важливо враховувати, що надто велика потужність створює серйозне навантаження на електропроводку. Для пристрою на 1,5 л оптимальним рішенням стане потужність 2 Вт.
  • Тип тену. Відкритий працює за принципом кип’ятильника (дотикається до води), закритий знаходиться всередині корпусу, його не видно. Другий варіант більш практичний та довговічний.
  • Особливості підставки. Оптимальне рішення оснащується ніжками для стійкості чайника, є пази для зберігання зайвої частини дроту.

Завдяки такій простій покроковій інструкції можна легко вибрати техніку без сторонньої допомоги. Дотримуючись описаного алгоритму зручно також замовити електрочайник в інтернет-магазині, де детально розписані характеристики кожної моделі.

ТОП-3 бюджетних електрочайників 2022

Щоб купити чайник з мінімальними витратами часу на етапі вибору, можна розглянути найкращі рішення 2022 року:

  • Bosch TWK 3A011 – пристрій компактних розмірів з колбою об`ємом 1,7 л та гарною потужністю. Електрочайник надійної німецької збірки представлений на allo.ua у Вінниці, виготовлений з термостійкого пластику, отримав привабливий лаконічний дизайн.
  • Gorenje K 17 WE – електрочайник з ергономічним дизайном. Виготовлений із міцного пластику. Об`єм колби 1,7 л при потужності пристрою 1850 Вт – це оптимальні характеристики для такої техніки. Потужність пристрою забезпечує дуже швидке нагрівання води, а система автовідключення – безпеку під час перегріву силової установки.
  • Scarlett SC-EK21S88 – класична модель на 1,8 л потужністю 2200 Вт. Лаконічний дизайн, а також поєднання чорного з сірим – рішення для будь-якого інтер`єру. Режим автовідключення за відсутності води – для підвищеної безпеки кухонного обладнання.

Всі перелічені пристрої не тільки відповідають сучасним стандартам якості, але й отримали високі оцінки користувачів.