Ворог продовжує бити по енергетичній інфраструктурі нашої країни. Минула ніч, на жаль, не стала винятком. Через це в низці областей, зокрема і на Черкащині, впроваджені ще жорсткіші обмеження енергопостачання.

Про це розповів начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець, передає ChesnoNews.

“Складною лишається ситуація в Уманському районі. Внаслідок ракетного обстрілу енергоб’єктів в центральному регіоні 22 жовтня, оператор передачі електроенергії НЕК «Укренерго» зараз видає потужність на підстанцію Умань лише 10 мВт. Крім цього, 5 мВт надає сусідня область. Тобто сумарно Умань та Уманський район отримують 15 мВт. Дефіцит потужності дорівнює 50 мВт.

Надані 15 мВт використовуються для живлення критичної інфраструктури: лікарень, підприємств водопостачання та водовідведення. Решта – розподіляється між населенням: щоб хоча б дві години на добу кожен споживач отримував електроенергію. Ураховуючи все, графік погодинних відключень наразі скласти неможливо.

Водночас усі структури працюють над стабілізацією енергосистеми. До понеділка, за інформацією «Укренерго», Уманщина повинна додатково отримати 30 мВт.

Дякую жителям Уманщини, всім черкащанам за розуміння і витримку! Нашим енергетикам, рятувальникам і комунальникам за роботу 24/7 із подолання наслідків ворожих атак.

Маємо бути стійкими! Маємо втримати наш енергетичний фронт! МАЄМО ТОТАЛЬНО ЕКОНОМИТИ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ!” – наголосив Ігор Табурець.