Мотоекіпірування — це особливий одяг та аксесуари для мотоциклістів, призначені для зменшення ризиків травмування в разі аварійних ситуацій на дорозі. Іноді власники мотоциклів не мають бажання носити такі речі, пояснюючи це тим, що вони дуже важкі та громіздкі. Це зовсім не так, адже правильно підібране мотоекіпірування дає змогу почуватися цілком комфортно.

Характерні особливості мотоекіпірування

До комплекту мотоекіпірування входять такі предмети:

1. Шолом — захищає від травм голови. Шоломи бувають різних видів: інтеграли (закриті моделі), ендуро, або кросові (для використання під час поїздок пересіченою місцевістю), модуляри (у цих моделях можна прибирати захист підборіддя), відкриті (без захисту обличчя та підборіддя). Мотошолом MT дає найвищий рівень безпеки й дуже зручний.

2. Мотокуртка. Може бути шкіряною або текстильною. Шкіряні моделі мають бездоганні захисні характеристики завдяки міцності й довговічності матеріалу. Підходять для використання взимку. Текстильні варіанти добре пропускають повітря та підходять для теплої погоди. Завдяки швам із кевларових ниток і шкіряним накладкам забезпечують надійний захист. Вибирати мотокуртку треба за розміром — вона не має заважати рухам або бути занадто просторою.

3. Мотоштани. Захищають від пошкоджень нижню частину тулуба й коліна. Вибираючи цей елемент мотоекіпірування, треба брати до уваги розмір, наявність, кількість і розташування захисних елементів, а також наявність вентиляційних отворів.

4. Моторукавички. Захищають від травм руки. Вони мають бути дуже зручними й комфортними, адже під час їзди треба міцно тримати й добре відчувати кермо мотоцикла.

5. Мотоботи. Слугують для захисту ніг від порізів, переломів та інших травм. Особливо ефективно це взуття захищає в разі падіння мотоцикла на бік.

Види мотоекіпірування

Мотоекіпірування поділяється на декілька видів відповідно до класу мотоцикла й умов його експлуатування:

  • Міське. Використовується під час поїздок на байку в умовах міського дорожнього руху.
  • Кросове. Слугує для захисту гонщика під час їзди пересіченою місцевістю.
  • Туристичне. Потрібне в умовах тривалої поїздки на байку.

Правильно вибране мотоекіпірування від інтернет-магазину Мотоквартал не тільки забезпечує надійний захист мотоцикліста в разі падіння або ДТП, але й мінімізує негативний вплив зовнішніх факторів, даючи змогу цілковито насолоджуватися поїздкою.