Поліцейські Звенигородського районного відділу поліції отримали інформацію про ймовірне незаконне поводження із забороненими предметами жителем міста Тальне. Працівники карного розшуку перевірили наявну інформацію. Відтак у рамках розпочатого кримінального провадження за процесуального керівництва Звенигородської окружної прокуратури правоохоронці провели обшуки на приватному домоволодінні 60-річного тальнівчанина.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

У результаті вдома у чоловіка вилучили виявлені два корпуси до гранати РГД-5, два запали УЗРГМ, димову шашку та 120 набоїв калібру 5,45 мм.

Правопорушника затримали у процесуальному порядку відповідно до статті 208 КПК України.

Вилучені речі направлені на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС в Черкаській області.

У ході подальшого досудового розслідування, що триває за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) КК України, поліцейські з’ясовують походження нелегальних предметів. Затриманому повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Наразі вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

За чинним законодавством подібні протиправні дії караються позбавленням волі строком від 3 до 7 років. Триває досудове розслідування.