Прокуратура вкотре звертає увагу батьків, що перебування в обігу неповнолітніх наркотичних засобів та психотропних речовин є кримінально караним, а також створює ризики та передумови соціально-небезпечних явищ, що мають негативний вплив на дітей. Вказане потребує проведення належної виховної та роз’яснювальної роботи, дієвого контролю за змістовним дозвіллям дітей.

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

Черкаською окружною прокуратурою забезпечено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом скоєння малолітньою суспільно небезпечного діяння у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

У ході судового розгляду прокурором доведено факт придбання та зберігання 13-річною дівчиною без мети збуту психотропної речовини, обіг якої заборонено та яку вилучено працівниками поліції.

Ухвалою суду за вчинення суспільно небезпечного діяння, що підпадає під ознаки злочину, передбаченого ч. 1 ст. 309 КК України, стосовно малолітньої, яка не досягла віку кримінальної відповідальності, застосовано примусові заходи виховного характеру у вигляді застереження та передачі під нагляд батьків.

Санкція указаної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді штрафу від однієї тисячі до трьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п’яти років.