Цинічний злочин на кладовищі в Умані було скоєно двічі, у липні та вересні цього року. Правоохоронці проводили ряд процесуальних дій для того, щоб встановити зухвалого зловмисника. Перевіряли ймовірних підозрюваних та опитували місцевих мешканців. Слідчі й оперативники зібрали з місця події речові докази та відправили їх на експертизу.

Про це інформує Сектор комунікації поліції Черкаської області, передає ChesnoNews.

Тоді в поле зору поліцейських потрапив 59-річний чоловік, що веде бродяжницький спосіб життя. Його часто бачили на кладовищі працівники комунальної служби. Окрім того, безхатченко раніше вже відбував покарання за подібні злочини на території Київської області.

Причетність чоловіка до кримінального правопорушення потрібно було довести й щойно, після ряду експертиз, орган досудового розслідування отримав висновки, що підтвердили винуватість — безхатченка затримали.

Свій зухвалий вчинок чоловік не пояснює, та в скоєному зізнається. За обома фактами слідчі розслідують кримінальне провадження за ч. 3 ст. 297 (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури чоловікові повідомили про підозру. Невдовзі суд обере йому запобіжний захід.

За скоєне зловмиснику загрожує обмеження волі до п’яти років або позбавлення волі до семи років.

Слідство триває.