Дитяче спальне місце повинно бути комфортним та затишним, і ключову роль у цьому відіграє правильний вибір матраца. Діти віком до 3 років мають спати на жорсткому матраці без пружин. Для малюків від 3 до 6 років добре підходять безпружинні матраци середньої жорсткості. Це пов’язано з тим, що в цьому віці активно розвиваються хребет і м’язова система.

Для дитини 6–12 років підійдуть пружинні ортопедичні матраци з незалежним розташуванням пружин, які забезпечують комфортне підтримання правильного положення хребта під час сну. Підліткам від 12 років можна вибирати будь-який матрац ТМ «КІМА» залежно від їхніх фізіологічних особливостей та особистих уподобань.

Якого розміру має бути ортопедичний дитячий матрац

В ідеалі розмір матраца повинен точно відповідати розміру ліжка. Матраци, як і ліжка, прив’язані до стандартної розмірної сітки, що значно полегшує вибір.

Матраци для малюків зазвичай мають розміри 60 × 120 см або 70 × 140. Такі габарити актуальні для дітей до 3 років. Для старших використовуються більші розміри: 80 × 190; 80 × 200; 90 × 200.

Види дитячих матраців

Існують два основні різновиди матраців — пружинні та безпружинні. Кожен із них має низку особливостей, від яких залежать їхні ортопедичні властивості.

Пружинні матраци не підходять дітям віком до 3 років. Вироби із залежними пружинними блоками з часом можуть провисати, а матраци з незалежними пружинними блоками не провисатимуть навіть після тривалої експлуатації.

Безпружинні матраци можуть мати різні властивості залежно від наповнювача:

  • Латексована кокосова койра. Такі вироби вважаються екологічно чистими, мають високий ступінь жорсткості та тривалий термін експлуатації. Ці моделі — ідеальне рішення для малюків віком до 3 років.
  • Пінополіуретан. Цей наповнювач дуже популярний серед споживачів, оскільки має доступну ціну. Матраци з часом не втрачають своїх властивостей, тому такий варіант є оптимальним для дитини.
  • Натуральний або штучний латекс. Ці матеріали не викликають алергію, вирізняються м’якістю та еластичністю. Такі моделі потішать вас тривалим терміном служби.

Ортопедичні матраци ТМ «КІМА» виробляються з найякісніших матеріалів за сучасними технологіями. На таких матрацах ваші діти будуть міцно спати та добре відпочивати.