Стіл для роботи з комп’ютером має бути ергономічним, зручним і не шкідливим для здоров’я людини, що постійно працює з монітором комп’ютера. Ці параметри не завжди очевидні, а якість масових випусків меблів для роботи із організаційною та комп’ютерною текінкою не завжди відповідають реальним потребам.

Сучасний стіл для роботи від українського бренду зручно придбати та замовити в інтернет-магазині STIYSTIL, що має посилання https://www.stiystil.com.ua/. Також тут можна замовити якісні та витривалі крісла з активною та пасивною конструкцією, аксесуари та різноманітні елементи інтер’єра.

Яким має бути такий стіл: три ознаки лояльного відношення до здоров’я

Перше, що потрібно запам’ятати тим, хто щодня працює із комп’ютерною текінкою – рух і зміна положення тіла – це дуже корисно. Саме тому не варто обтяжувати спину постійним навантаженням, під час одноманітного сидіння. Щобільше – наявність постійного згинання спини може викликати стиснення внутрішніх органів, виникнення різноманітних синдромних явищ та порушення кровообігу. Уникнути всього цього допоможе тільки один підхід – або постійні руханки, які треба чергувати із статичним навантаженням, або регулярна зміна положення тіла, спини, шиї. Тобто необхідно регулювати фізичне навантаження, а отже і турбуватись про фізичний і емоційний тонус тіла.

Якісні меблі для людей, що постійно отримують інформацію з моніторів мають бути рухомими і періодично змінювати висоту робочої поверхні та мати високу зносостійкість. Так можна убезпечити негативний вплив на опорно-руховий апарат. І водночас –організувати дуже зручне робоче місце. Для цього використовують спеціальні накладки на стаціонарні столи. Накладки поліпшують ергономіку і можуть одночасно використовуватись:

  • для розташування монітора чи декількох моніторів стаціонарного комп’ютера одночасно;
  • зручного розміщення ноутбука;
  • для зручного регулювання висоти на 10 позиціях.

Трансформування стола є відгуком на потребу користувача і створення якісніших умов праці.

Столи з електрорегулюванням: ще зручніше

Стіл з регулюванням висоти за допомогою електроприладів – ще більш зручний спосіб зберегти здоров’я та уникнути проблем. Можна обирати щодня інше положення тіла за декілька секунд. Стіл можна використовувати як для роботи стоячи, так і для сидячого розташування.

Механіка стола може використовуватись у декількох положеннях, що зафіксовані пам’яттю електроніки. Для зміни висоти достатньо використати одне із фіксованих положень, без ручного регулювання. Тому чергувати висоту столу можна щодня, убезпечуючи від хвороб опорно-рухового апарату, що призводять до серйозних наслідків, впливу на загальний стан здоров’я і погіршення самопочуття.

Корисний і лаконічний статичний стіл

Якщо власник комп’ютерної техніки самостійно дбає про здоров’я та має можливість робити відповідні перерви, тоді йому може знадобитись стильний, простий і вишуканий статичний стіл. Новий тренд – лаконічність оформлення та дизайну, що водночас підкреслює конструкційну міцність і функціональність.