За процесуального керівництва Уманської окружної прокуратури повідомлено про підозру службовій особі за фактом внесення завідомо неправдивих відомостей до офіційних документів щодо визнання права приватної власності на земельні ділянки державної форми власності (ч. 1 ст. 366 КК України).

Про це інформує пресслужба Черкаської обласної прокуратури, передає ChesnoNews.

За даними слідства 33-річний житель м. Умані, будучи службовою особою та маючи сертифікований доступ до Державного земельного кадастру України, діючи в інтересах юридичної особи, а саме місцевого товариства, задля створення правової можливості щодо визнання права приватної власності за вказаним суб’єктом господарювання на земельні ділянки державної форми власності загальною площею близько 7 га в адміністративних межах Паланської сільської ради, вніс недостовірні відомості до Державного земельного кадастру, що в подальшому могло призвести до безпідставного вибуття вказаних земельних ділянок у приватну власність.

У разі доведення вини правопорушнику загрожує покарання у вигляді штрафу  до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.