У Бахмуті під розвалинами будинку від рашиських ракет українські воїни знайшли ікону святого Миколая Чудотворця і привезли та подарували її Покровській парафії ПЦУ Лисянки.

Про це інформують Вісті Черкащини, передає ChesnoNews.

–Наші захисники з Лисянки, які перебували у короткочасній відпустці, Юрій і Олександр, як вони назвалися, в один із грудневих вечорів зателефонували мені і попросили про зустріч. Ми зустрілися в храмі, і яке ж було моє здивування, коли побачив у їх руках ікону святого Миколая Чудотворця, – розповів священник церкви отець Іван. – Вони знайшли її під розвалинами одного з будинків палаючого Бахмуту, де все було потрощено і спалено. А на іконі – жодної тріщинки, хоч вона знаходиться під склом. Цей вчинок засвідчує духовність та віру наших воїнів ЗСУ. Для них цінністю є ікона, а для рашистів – унітаз і спідня білизна їх жертв.

Після освячення ікона займе своє, особливе місце в нещодавно збудованій церкві Покрови Пресвятої Богородиці ПЦУ, а отець Іван готується на новорічні свята, як і щороку, перевтілитися у святого Миколая, щоб привітати діток у школах і дитсадках Лисянщини.