На вулиці Тараскова у Південно-західному районі Черкас відкрилася оновлена бібліотека-філія №4 для дітей міської централізованої бібліотечної системи. Тепер вона знаходиться у приміщенні колишнього КСНу. Щобудня сюди можуть приходити більше 2 тисяч юних читачів мікрорайону разом із батьками.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Бібліотека-філія №4 раніше діяла у приміщенні малогабаритної 1-кімнатної квартири гуртожитку. Тому депутати Черкаської міської ради підтримали передачу приміщення колишнього КСН на баланс департаменту освіти та гуманітарної політики для потреб бібліотечної системи.

Відтепер бібліотека-філія має в кілька разів більше, комфортне приміщення, з окремим входом.

«Важливо, що при облаштуванні бібліотеки не витрачено жодної копійки бюджетних коштів, – зауважила заступниця міського голови Черкас Анастасія Чубіна. – У міської влади Черкас були грандіозні плани з розвитку гуманітарної галузі, однак у зв’язку з воєнним станом ми не можемо вповні використовувати бюджетні кошти. Відтак робимо те, що можемо в межах повноважень і законодавства. Я надзвичайно вдячна всім, хто підтримав цей проект і допоміг його втіленню, аби діти Південно-Західного району Черкас мали комфортне, сучасне приміщення бібліотеки».

На свято відкриття оновленої книгозбірні завітали представники міської влади, бібліотекарі, спонсори, батьки та юні читачі. Святковий настрій допомагав створювати казковий Санта, а від депутата міської ради Араїка Мкртчяна діти отримали солодкі подарунки.

«Незважаючи на складну ситуацію і воєнний стан, міська влада піклується про дітей, аби вони розвивалися, могли долучитися до кращих світових шедеврів літератури, – відзначила директор Черкаської міської бібліотечної системи Олена Шор. – Дякую всім, хто доклав зусиль для відкриття оновленої бібліотеки. Сподіваюся, відтепер у нас побільшає читачів. А наші працівники допоможуть їм рости освіченими та патріотично налаштованими».

В оновленій філії книгозбірні бібліотекарі власноруч облаштували різні тематичні зони: абонемент, читальню, виставки книжкових новинок, і навіть ігровий та живий куточок із тваринами. Іграшки, настільні ігри та книги для бібліотеки допоміг придбати Міжнародний благодійний фонд «Небайдужі».

«Наш фонд намагається допомагати дітям, особливо тим, для яких Черкащина стала новою домівкою, – сказала голова міжнародного БФ Маїна Кулик. – Ми щасливі, що в такий непростий час відкриваються бібліотеки і наша малеча може мати гарне дитинство. Сподіваємося, тут буде справжній осередок дитячої радості, де маленьким відвідувачам буде комфортно поринати у захоплюючий світ книг».

За словами завідувачки закладу Наталії Литвиненко, бібліотека-філія №4 працюватиме щобудня з 10 до 18 години, вихідні – субота, неділя.

«Ми прагнемо максимально зацікавити дітей світом книг, тому регулярно проводимо зустрічі з письменниками, презентації нових видань, виставки, диспути, вікторини, майстер-класи. Також працюємо з дітьми-переселенцями, допомагаємо їм пізнавати Черкащину та Україну, – розповідає Наталія Литвиненко. – Аби стати нашим читачем, треба прийти з татом чи мамою і записатися. До речі, в наших фондах є цікаві книги і для батьків».

Довідково: Адреса бібліотеки-філії №4 – м.Черкаси, вул. Тараскова, 10. Тел.: (0472) 66-04-03. Електронна адреса: biblioteka.df4@gmail.com.