Для диких тварин зимовий період – це справжнє випробування, адже основним кормом для їх харчування є рослинність. Тому підгодівля диких тварин в холодну пору року відіграє важливу роль у підтриманні їх чисельності та забезпечує виживання багатьох видів в складних зимових умовах. Задля цього у мисливських господарствах Черкащини облаштована мережа біотехнічних споруд.

Єгерська служба заздалегідь заготовляє корми для підгодівлі диких тварин взимку. Це переважно сіно, гіллячкові віники, зернові, коренеплоди. Викладення корму проводиться в місцях найбільшої концентрації тварин, там, де вони почувають себе вільно. Тому ці підгодівельні майданчики здебільшого знаходяться в малодоступних для сторонніх очей місцях.

За словами мисливствознавців, підживлення тварин не повинно замінювати природну кормову базу та перешкоджати природним інстинктам тварин, тому пропорції їжі коригують відповідно до погодних умов. Тож здійснюється контроль кількості кормів у годівницях та при потребі поповнення.

Окрім того, лісівники та єгерська служба ретельно стежать за тим, аби скупчення звірів не приваблювало браконьєрів. Для цього постійно проводяться рейди, застосовуються фото та відеопастки.

Довідково: на Черкащині функціонує 55 мисливських господарств, з них 51 – це мисливські угіддя системи УТМР (Українського товариства мисливців і рибалок) та інших користувачів. Решта 4 – це мисливські господарства держлісгоспів.