Міський голова Анатолій Бондаренко, перший заступник Сергій Тищенко та заступниця Анастасія Чубіна провели зустріч у форматі Zoom-конференції із мером німецького міста Білефельд Пітом Клаузеном. На ній йшлося про можливості для подальшої співпраці між обома містами та встановлення офіційних дружніх відносин. До обговорення приєдналися представники департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради. До переговорів стосовно співпраці між нашими містами долучився народний депутат України Олег Арсенюк.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

На початку онлайн-зустрічі мер міста Білефельд Піт Клаузен запитав про те, як живе місто під час війни та поцікавився, як німецька сторона може допомогти нам вистояти.

– Ми солідарні із Україною та з Черкасами в цей важкий для вашої держави час, – зауважив Піт Клаузен. – І з великим задоволенням та щирим серцем ми б хотіли допомогти вам у цій боротьбі.

Анатолій Бондаренко розповів колезі, що нині ворог продовжує підступні атаки по об’єктах енергетики. За таких обставин місту найбільше потрібні генератори, аби критична інфраструктура міста могла стабільно працювати. За його словами, їх можуть використовувати у випадку відсутності живлення в лікарнях, у школах, де розгорнули «Пункти незламності». Під час онлайн-зустрічі міські голови поділилися деякими кроками в цьому напрямку.

– Щиро вдячний усім міжнародним друзям та нашим партнерам, які підтримують Україну в цій цинічній війні та поруч із нами в боротьбі за українську державність, – прокоментував міський голова Анатолій Бондаренко. – Приємно, що навіть у такий складний час у нас з’являються нові міжнародні партнери, друзі, які готові допомагати на різних фронтах та перемагати. Маю надію, що після української перемоги та вже під мирним небом ми разом із німецьким містом Білефельд втілимо в життя безліч цікавих і корисних проектів.

Під час зустрічі сторони домовилися також про подальшу співпрацю у напрямку підтримки нашої учнівської та студентської молоді, а ще – про можливості для обміну досвідом у комунальній сфері.

Додамо, що від початку повномасштабного вторгнення до Білефельда прибуло майже 4 тисячі біженців із України. Жителі німецького міста збирали допомогу та відправляли гуманітарні вантажі в Україну та в польське місто-побратим Білефельда Жешув, де знайшли притулок велика кількість наших співвітчизників.

Для більшої підтримки українського народу вирішила започаткувати солідарне партнерство із містом Черкаси, що дозволить надавати адресну допомогу за потребами.