Виконавчий комітет Черкаської міської ради продовжує працювати і ухвалює важливі рішення для життєдіяльності міста. На останньому засіданні розглянули ті, які стосуються комунальної, соціальної та фінансової діяльності міста.

Про це інформує пресслужба ЧМР, передає ChesnoNews.

Зокрема, для стабільної діяльності підприємств затвердили фінансові плани низки підприємств: КПТМ «Черкаситеплокомуненерго», КНП «Черкаський міський пологовий будинок «Центр матері та дитини» та КНП «Черкаська міська інфекційна лікарня».

Погодили проект рішення міської ради «Про затвердження міської цільової програми сприяння співвласникам багатоквартирних будинків в підготовці житлового фонду до опалювального сезону в умовах воєнного стану на 2022-2023 роки». Програма, зокрема, пропонує затвердити примірний договір про відшкодування вартості безперебійних джерел живлення, що важливо для людей в умовах надзвичайних ситуацій, пов’язаних із плановими та аварійними відключеннями електричної енергії.

Для покращення благоустрою міста члени виконавчого комітету надали дозволи на розміщення зовнішньої реклами кільком рекламодавцям і, навпаки, демонтаж окремих рекламоносіїв. Продовжили строк дії дозволу на розміщення зовнішньої реклами АТ «Державний ощадний банк України» і ТОВ «Постер».

Підтримали запропоновану департаментом освіти та гуманітарної політики пропозицію стажування учнівської молоді у виконавчих органах міської ради, підприємствах, організаціях комунальної форми власності м. Черкаси. Передбачається, що впродовж трьох місяців учнів черкаських шкіл зможуть набувати необхідних практичних знань, вмінь і навичок, знайомитися зі специфікою роботи місцевого самоврядування, аби надалі ставати активними жителями нашої громади.

Під час засідання виконавчого комітету також ухвалили рішення, які стосуються служби у справах дітей, соціально незахищених категорій містян та організації громадських робіт у 2023 році.